Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-företag köpt av stor investerare

Investerargruppen Storskogen är ny ägare till IDATA, ett IT-företag med rötter Smålandsstenar, som under några expanderat kraftigt i Värnamo.

IDATA var först på plats av kontors-och industriföretagen på Bredasten och har expanderat mycket sedan 2010. Innan dess var företaget baserat i Smålandsstenar.

Nu säljer ägarna Peter Sjöberg och Martin Genhede till investerargruppen Storskogen:

– Det känns spännande med ny ägare i ryggen. Tillsammans med Storskogen har vi möjlighet att fortsätta driva och utveckla bolaget enligt vår vision.

IDATAs nisch är informationslogistik. I klartext distribution av bland annat fakturor från företag och myndigheter. Företaget omsätter 140 miljoner kronor och har i dag 36 medarbetare. Vad händer nu?

– Egentligen ingenting alls. Storskogen ska driva företaget vidare i nuvarande form. Vi tänker fortsätta att expandera, framför allt på digital distribution, säger Martin Genhede, som fortsätter som vd.

Storskogen är en privatägd företagsgrupp som fokuserat på industri- och logistikföretag, men nu breddat sig till fler branscher. Koncernen startades 2012 och har idag en samlad omsättning på cirka 4 miljarder kronor och cirka 1 000 anställda.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat IDATA, ytterligare ett välskött och lönsamt bolag i en spännande bransch där den digitala utvecklingen är tydlig, säger Peter Ahlgren på Storskogen.