Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vänstermedia – samhällshot nummer ett

Efter att ha läst före detta SVT:s Elisabet Höglunds blogg så finner jag bara min oro för svensk media än mer bekräftad. Enligt Höglund så har svensk media helt spårat ur, vi nyhetskonsumenter ser det gång på gång samtidigt som medias egna företrädare svär sig fria från att alltid ställa sig bakom statsmakten eller ta vänsterns parti. Det kvittar i princip vad det handlar om.

Höglund ger själv två smaklösa exempel på detta och det första är #metoo, då hon menar att etablerade journalister ihop med sina chefer helt förlorade förståndet och drev på för #metoo och utan minsta tanke på mediaetik hängde ut eventuella förövare. Samma mediala ställningstagande menar Höglund att media under coronapandemin har tagit för Folkhälsomyndigheten. Svensk media har konsekvent vägrat att erkänna den svenska katastrofstrategin. I media har vi matats med extrema coronadödssiffror från USA och Brasilien, trots att vi sett till invånarantalet har fler dödsfall här i Sverige! Exakt var finner vi denna information i svensk statsmedia och vem eller vilka medier upplyser vanligt folk om att Sverige är det femte värst drabbade landet i världen när det gäller dödsfall relaterade till corona? Svar: inga!

Orsaken till det kan ju i sin tur finnas i det faktum att en norsk undersökning nu visar att cirka 70 procent av journalisterna i Norge och Sverige röstar på röda partier. Enligt undersökningen som presenterades av Svenska Dagbladet och Nyheter Idag så skulle var tredje svensk journalist rösta på Vänsterpartiet om det var val idag. Den politiska "röda" korrektheten i dagens samhälle har gett oss ett fördummat samhälle där dömda mördare på permission rymmer, där polisen lägger ut bilder på dem vilka SVT och våra dagstidningar publicerar fast då så pixlade så att det blir omöjligt för vanligt folk att hjälpa polisen med tips så att vårt land kan städas upp från våldsverkare. Varför skyddar media efterlysta mördare och vilka mediala krafter är det som ligger bakom denna censur?

Man talar ofta om hotet eller hoten mot samhället och allt som oftast pekas islamister, höger och vänsterextremister ut som det stora hotet, men som en ledarskribent i Göteborgs Posten nyligen skrev: Tänk om det är medelklassen som är det stora hotet? För vad händer när den högst belånade samhällsklassen i Sverige får nog av skatter och avgifter för att betala arbetslöshetens Husby, Vivalla och Rosengård med mera, vad händer då?" Som ett "hot" mot samhället så skulle jag tveklöst även lägga till svensk vänstermedia!

Johnny Hornbrink

Kommunfullmäktigeledamot SD-Värnamo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel