Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utan företag, ingen välfärd

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Den 9 september är det val. Mycket i Sverige och Jönköpings län är bra. Riktigt bra till och med. Men det finns också en hel del som behöver förbättras. Politikerna pratar om att öka antalet poliser, höja lärarnas löner och förbättra sjukvården.

Integrationen är en av valrörelsens hetaste frågor. Att ha ett jobb att gå till är en av de viktigaste vägarna in i vårt samhälle och till det svenska språket. I dag ser vi en tudelning där de som har ett jobb har det bra och de som står utanför arbetsmarknaden har det tufft. Vi behöver fler jobb och arbetsmarknaden måste vara öppen för alla.

Om politikerna menar allvar med sina löften och visioner måste vi prata mer om hur välfärden och jobben skapas.

Utan företag har vi ingen välfärd. När företaget går bra kan vi anställa fler. Och de skatter som jag och mina anställda betalar bekostar välfärden.

Jag och mina anställda är stolta över att vi bidrar till ett bättre och mer hållbart Sverige. Det vill vi fortsätta med och gärna i ännu större utsträckning. Ju mer kraft vi kan lägga på att utveckla verksamheten och ju mer framgångsrika vi är, desto mer bidrar vi.

Därför är det viktigt att företagarfrågorna ges en framträdande position inför valet 2018. För jobbens, integrationens, välfärdens och framtidens skull.

Annelie Petersén

Ägare till Bonvings Skor AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel