Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gislaved kommun offrar de äldre – gemensamhet och trygghet är viktigare än någonsin

Inför valet 2014 hade PRO och SPF en politikerdebatt om äldreboendet bland annat.Här lovade alla partier att man inte skulle lägga ner några äldreboende, och i valet hade något parti detta i sitt valprogram. Nu är Gislaved inne på andra rundan om äldreboendena, och slutsatsen är densamma som första rundan.

När Gislaved kommun gör sin sociala budget så utgår man inte från behovet, utan man sätter en summa och sedan får man ser var som får rum. Skulle bedömningen av behovet av särskilt boende vara generösare så skulle man fylla lägenheterna, och frigör andra boende i kommunen.

Hur gjorde man när man fick utrymme att sänka skatten, när man såg att den social budgeten gjorde ett stort underskott enligt kommunens beräkning. Mottot att hela Sverige skall leva, bör även gälla Gislaved. Detta skall tydligen inte gälla Gislaved kommun eftersom tjänstemännen lägger ett förslag om nerläggning av Lugnet. i Broaryd.

Vi inom PRO-Burseryd/Broaryd motsätter oss en nedläggning av Lugnet eftersom de har samma rätt att få en lugn ålderdom som alla andra i kommunen. Politikerna har nu ett stort ansvar för vad som kommer att vara tryggt äldreboende i framtiden och om man står för sina löften.

Nu under coronatider så har det visat sig att gemensamhet och trygghet är mycket viktigt för de äldre och anhöriga.

PRO- Burseryd/Broaryd   

PRO-Jönköpings län

Styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel