Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygglov Gislaved – många frågor uppstår

Tidningen Fokus skrev i sitt december nummer 2007 om att "Klipparna drar till landet". Det handlar om bolaget Cleverhouse, nu i konkurs, som köpt och fått option på mark.

De skulle bygga lägenheter runt om i Sverige. I Gislaved skulle 50–60 lägenheter byggas och kommunen sålde mark. Tvåvånings-modulhus i trä skulle byggas. Så konceptet känns igen. Nu vill ett sju månader gammalt bolag bygga trevånings-modulhus i trä på Radhusvägen i Gislaved. Är det mindre brandfarligt nu? Många frågor uppstår.

Vad hände med Cleverhouse marken? Jag har för mig att det var mark i Vitsippsområdet. Vem äger marken på Radhusvägen? Har kommunen sålt och till vilket pris i så fall? Om ingen försäljning, vad är arrendet för marken? Går kommunen i borgen för det sju månader gamla bolagets eventuella banklån? Om inte, varför inte?

Kommunen har ju redan beslutat att gå i borgen för bygget på Stationsallén, 100 miljoner. Vad avgör när kommunen går i borgen för ett företag? I Östhammar, Uppland, blev resultatet en gropig leråker. Kanske får vi en förstörd fotbollsplan och nerhuggna gamla ekar.

Tack för dagens ros från "berörda grannar".

Inge Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel