Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Blir det någon byggnation i Anderstorp?

Det är nog många med mig som undrar vad som skall hända på markområdet i Anderstorp, intill Equmeniakyrkan, där det förr i tiden var ICA-butik och Posten. Gislaveds kommun äger marken idag och byggnaderna revs hösten 2018, för att möjliggöra en byggnation på området.

För cirka tre år sedan arrangerade Gislaveds kommun en centrumenkät för att få fram vad de boende i Anderstorp hade för önskemål om utvecklingen av Anderstorps centrum, fler än 400 svar kom in och det var många boende i Anderstorp som slöt upp vid en idékväll i Folkets Hus i Anderstorp – detta tyder på att frågan om den framtida utvecklingen i Anderstorp är en mycket viktig fråga för de som bor i Anderstorp.

Det centrala tomtområdet är naturligtvis en mycket viktig del i den framtida planeringen, men även torget och byggnationen som idag inrymmer Folkets Hus, då vi skulle behöva en ordentlig samlingslokal i Anderstorp för olika aktiviteter samt att områdena kring Anderstorpsån, måste tas med i planeringen.

Jag skrev en insändare för ett år sedan i denna frågan och hoppades att våra kommunala beslutsfattare skulle ta tag i denna frågan, med stort engagemang och intresse och att det skulle komma fram ett antal förslag som boende i Anderstorp, skulle få tillfälle att yttra sig om! Jag skrev också att ni absolut inte få dra frågan i långbänk, då vi hade (år 2019) haft en mycket god konjunktur under många år och det är troligt vi snart har en lågkonjunktur och då blir det svårt att genomföra ett projekt med byggnation av bostäder med mera!

Tyvärr har jag nu blivit sannspådd på grund av corona-pandemin, så förutsättningarna att få tillstånd en byggnation är nu troligtvis väsentligen sämre, åtminstone vad gäller privata byggnationer. Det är väl mycket som talar för att det blir det kommunala bostadsbolaget, AB GislavedsHus, som kommer att bebygga området. Deras senaste investering i Anderstorp, hyreshuset på Ågatan 52, har såvitt jag förstår blivit en god investering, så vi får hoppas att de åter satsar på Anderstorp!

Jag hoppas att det snart kommer fram förslag som presenteras för de boende i Anderstorp och att våra kommunala beslutsfattare driver på frågan, så att vi får till stånd denna viktiga investering för Anderstorp.

Ulf Gustafsson Anderstorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel