Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det här rätt?

Replik på insändare från Magnus Sjöberg i VN den 28 juli.

Magnus Sjöberg (C), bygg- och miljönämndens ordförande: Är det meningen att de två planerade fastigheterna ska byggas först på den sanka marken eller ska dagvattennätet och till det återkommande översvämningarna åtgärdas först? Kommer fastigheterna att byggas först är det ju ett helt bakåtvänt feltänk. Hur ser miljökonsekvensbeskrivningen (MKB) ut?

”Gislaveds ledningsnät är inte byggt för senaste årens skyfall” det säger driftchefen för ledningsnätet i Gislaveds kommun Tomas Kvick i VN 2020-07-18 och fortsätter, ”den planerade fastigheten ger ytterligare påfrestningar på ett redan ansträngt dagvattennät, något man på kommunen är medveten om och ska se över”.

Det ska vara lätt att göra rätt säger BoM-nämndens ordförande Magnus Sjöberg (C) om Gislavedsmodellen och berömmer nämnden för det snabba handläggandet av ärendet. Men vän av ordning, är det här rätt?

Kent Heijel (K)

fd vicevärd på Gesällen

fd ledamot i BoM-nämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel