Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inrikesministern till Värnamo för att prata om våldsvågen

 
Skotten i Värnamo 2019
Visa alla artiklar

Nu kommer inrikesminister Mikael Damberg (S) till Värnamo för att diskutera våldsvågen och brottsförebyggande samarbete mellan polis, skola och kommun.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) besöker Värnamo med anledning av de skottlossningar och sprängdåd som skakat staden det senaste året.

– Jag är rädd för en debatt där man talar om skjutningar som det nya normala. Men så ska vi inte ha det, sa Mikael Damberg i SVT då programmet Agenda tog upp situationen i Värnamo för några veckor sedan.

– Polisen organiserar sig på ett nytt sätt för att komma åt den här grova kriminella verksamheten, sa han vidare.

Mikael Damberg kommer till Värnamo på onsdag. Då ska först områdespolisen informera honom om läget. Där efter hälsar han på Finnvedens gymnasium för att diskutera samverkan kring brottsförebyggande arbete, tillsammans med representanter skolledning, medborgarförvaltning och områdespolis. Ministern ska även träffa skolans elevråd.

Mikael Damberg avslutar med att besöka det nybyggda bostadskvarteret Städet, där två skottlossningar skett.