Det var under torsdagen som Mercedes släppte sin föraruppställning för 2017.

Den innehöll Gary Paffett, Lucas Auer, Paul Di Resta, Robert Wickens, Maro Engel och Edoardo Mortara. Därmed ingen Felix Rosenqvist. Detta trots att han trodde att det fanns stora chanser för att köra både DTM och Formel E, vilket han berättade om i i början av januari.

DTM är ett fantastiskt mästerskap, men tyvärr var det helt enkelt inte möjligt att kombinera det med Formel E i år. Jag har haft en bra start på säsongen med Mahindra Racing; jag ligger fyra i mästerskapet just nu och vi har jobbat extremt hårt för att kunna utvecklas ytterligare tillsammans, säger Felix till sin hemsida.

Ulrich Fritz, chef för Mercedes DTM-stall:

Felix imponerade stort på oss förra året och vi hade hemskt gärna fortsatt att arbeta med honom i DTM den här säsongen. Med tanke på hans framgångsrika inledning i Formel E, och det faktum att han faktiskt mycket väl kan komma att spela en huvudroll i kampen om titeln, har vi dock fattat det gemensamma beslutet att inte engagera Felix i DTM-satsningen i år. Han är fortfarande en av oss och vi både tror och hoppas att han får en lyckad säsong i Formel E.

Rosenqvists nästa lopp går av stapeln i argentinska Buenos Aires om lite mer än två veckor.