I år firar Småland Resorts 20-årsjubileum och det gör man genom att tillsammans med Smålands Turism bjuda in fotografen, entreprenören och influencern Bingo Rimér och låta honom uppleva vår del av Småland.

Bild 1 av 8 Johan Sandahl, Samuel Gallneby, Bingo Rimér, Hans Palmgren, Jonas Sandahl, Adam Sandström och kökschefen Marcus Landh, hade en rolig stund i skogen.

Foto Anette Wiik

Nu kanske du funderar lite över valet av person, men enligt Hans Palmgren, som är ordförande i Småland Resorts och vd för Isaberg Konferens & Event, var valet ganska enkelt.

– Vi kom ganska tidigt in på influencerspåret och när vi tittade på Bingos följare så insåg vi att det var en otroligt intressant målgrupp. Merparten är unga till medelålders kvinnor, det vill säga de som ofta bestämmer resmål i familjerna.

Att Bingo dessutom har en småländsk koppling gör förstås inte saken sämre.

– Jag är ju uppvuxen i Blekinge, men ganska ofta var vi och hälsade på släkten i Värnamo, berättar Bingo.

Paddlade med Paldanius

Gnosjö är inte heller någon vit fläck på Bingos småländska karta.

– Jag har samarbetat med bröderna Friman en del, och så har jag varit en hel del i Jönköping.

Men så här intensivt har han aldrig fått uppleva Småland tidigare, och inte heller på det här sättet. Ett besök hos släkten i Värnamo var oftast bara ett besök och ingenting mer. Under veckan ska han bland annat bo på slott, göra isskulpturer, laga mat utomhus, fiska kräftor, gå med snöskor på Store mosse, spela golf i Hok, tillverka polkagrisar, men framför allt uppleva den småländska naturen. Tisdagen inledde han därför med att paddla kajak tillsammans med kanotisten Sofia Paldanius i Bottnaryd.

– Det var så vackert och romantiskt att jag nästan friade till Sofia, säger han och skrattar.

Äter hellre än lagar

Därefter bar det av mot Isaberg där han skulle laga mat med kökschefen Marcus Landh och vinnaren i en slogantävling. Vinnaren hette Jonas Gallneby och han hade tagit med sig sina delägarkollegor samt två anställda på Finnveden Säljkraft till Isaberg. Där, över kastruller och stekpannor ute i en glänta i skogen, blev det dock inte så mycket prat om mat eller Småland, däremot om kameror och andra tekniska prylar.

– Jag får ju erkänna att jag hellre äter än lagar mat. Jag har tre systrar, varav en är kock. Då har det inte blivit så mycket matlagning.

– Nej, då är det svårt att brotta sig in i köket, konstaterar Marcus.

I slutet av veckan, när det vankas kräftfiske och polkagristillverkning, får Bingo dessutom sällskap av sina två söner.

– Jag hade ju velat ha med dem hela veckan, men så är det ju det här med skolplikt, åtminstone för den äldste. Hans mamma var väldigt hård på den punkten, säger han och skrattar.