Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar krockade med träd efter biljakt

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Två misstänkta inbrottstjuvar greps under tisdagsförmiddagen efter att ha krockat med ett träd. Inbrottstjuvarna ska ha försökt stjäla en braskamin från huset.

Vid 09-tiden larmades polisen om en pågående stöld i ett torp i Reftele, söder om Gislaved.

– Ett vittne hade sett personer han inte känner igen på tomten och fattar snabbt misstankar om att det kan röra sig stöld, säger Tomas Agnevik presstalesperson vid Polisen region öst

Husägaren ska ha underrättats av ett vittne på plats och själv åkt mot torpet. Samtidigt lämnade en misstänkt bil brottsplatsen.

– Det är en väldigt handlingskraftig person som tagit saken i egna händer. Han åker dit och blockerar vägen, men de lyckas slingra sig förbi på något sätt. Då förföljer han bilen samtidigt som han håller kontakt med oss, säger Tomas Agnevik.

Efter att ha tappat bort den misstänkta bilen, upptäcker husägaren plötsligt att de misstänkta har krockat mot ett träd i Kållerstad, söder om Reftele.

Efter en sökinsats i området greps två personer i 25- respektive 45-årsåldern. Båda männen fördes till sjukhus, men ska endast ha erhållit lindrigare skador.

– Den ena blev hundbiten i samband med gripandet. Han gjorde möjligen hastiga rörelser och stannade inte på kommando. Vi såg till att de blev lite omplåstrade, säger Tomas Agnevik.

Vid en husrannsakan i bilen har ett väggur från huset påträffats. Enligt polisen ska inbrottstjuvarna också försökt få med sig en braskamin från platsen. De båda männen är misstänkta för grov stöld och den som körde bilen även för drograttfylleri.