Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I Värnamo har graninlämningen blivit en tradition

Första året bryggde man fyra pumptermosar kaffe och trodde att det skulle bli över. Det kom 400 personer. Nu har graninlämningen på värmeverket blivit en tradition för många Värnamobor.

I Värnamo har man kunnat lämna in sin gran till värmeverket ända sedan 2007. Första året var det mer än en som var skeptisk till idén. Madeleine Ståhls företrädare bryggde i varje fall fyra pumptermosar med kaffe och hoppades på det bästa. Det kom 400 och kollegorna skrattade inte längre åt idén.

– I dag tror jag att det är många som har det som tradition att först lämna granen till Värnamo Energi och sedan åka till stan för att dansa ut julen, säger Madeleine.

Som mest har man haft 900 besökare den 13 januari, men enligt Madeleine satsar de alltid på att toppa det.

– Vi är alltid rustade för tusen personer.

Det är inget krav att man ska ha med sig en gran, men det brukar ändå bli runt 600 inlämnade granar i olika skick. En del fortfarande gröna, andra inte fullt så gröna.

– En del kommer bara med en pinne, men vi tar emot dem med, säger Madeleine och skrattar.

Som ersättning för varje gran får man en trisslott. Trots att man nu delat ut lotter i 13 år så har det inte blivit någon storvinst ännu vad man känner till på Värnamo Energi.