Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur länge ska Socialdemokraterna gynnas av de höga dödstalen?

Varför ständigt denna snedvridna rapportering kring coronavirusets utbredning och dödsfall när det finns statistik rörande hur den svenska Folkhälsomyndigheten jämfört med andra länder har lyckats med att förhindra det samma?

Enligt "Worldometers" så är Belgien det land i världen som sett till dödsfall per miljon invånare av corona har dem högsta "dödssiffrorna", vilka 9 maj uppgick till 740. Tvåa på listan över länder med antalet avlidna medborgare per miljon medborgare var Spanien 566, vidare följer Italien 500, Storbritannien 460 och Frankrike 402, sedan vårt egna Sverige med 319 döda närmast följt av Nederländerna med 316 avlidna per miljon invånare! SVT:s hatobjekt nummer ett, Donald Trumps USA landar på siffran 238 avlidna, Brasilien och Ryssland på 47 respektive 13 döda per miljon invånare!

Visst kan det förekomma dolda dödstal från vissa länder, men att Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern saknas i grafiken över länder som drabbats hårt av coronaviruset kan ju helt enkelt förklaras av dessa länders strikta gränskontroller och obefintliga asylinvandring! Den stora frågan är dock varför Löfven och hans regering nu vinner ett ökat förtroende i väljaropinionen, detta sett till Sveriges extrema "dödstal"!

Johnny Hornbrink

Kommunfullmäktigeledamot SD-Värnamo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel