Efter onsdagens artikel, där och därför kommer att lämna politiken, har hon fått många reaktioner.

– Jag har fått jättemycket stöd och glada tillrop så det är klart att man blir jätteglad och tacksam, säger hon.

Samtidigt betonat hon att många som har sjukdomen ändå kan leva ett gott liv.

– Det är inget man dör av, det bara krånglar till livet lite.

Hon berättar flera visste om att hon hade drabbats av sjukdomen, men för andra var artikeln ett sätt att berätta för en större grupp människor.

– Det är lika bra att berätta så jag kan förklara varför jag är lite konstig ibland. Det som är svårast är ju att acceptera. Att erkänna att man har brister är ju inte jätteroligt men det måste man ju inse.

När vi når henne på torsdagsförmiddagen har hon ännu inte sett kommentarerna som artikeln har fått på VN:s Facebooksida.

– Jag har undvikit att titta. Jag tycker det är så pinsamt sånt här, jag tycker ju inte om att vara med i media.

När hon några timmar senare har läst kommentarerna hör hon av sig via sms:

– Oj, blir rörd. Men det är ju mötet med alla dessa människor som gör att man orkar och får inspiration, skriver hon.

Bland kommentarerna är det många som glada tillrop. "En färgstark kvinna med stort patos" skriver en kvinna. "Nu får du använda glöden till att fixa till livet på bästa sätt", skriver en annan. Raymond Pettersson (C), kommunfullmäktigeledamot, skriver "Ta nu hand om dig och glöm inte att se glädjeämnena i tillvaron."

Det är också många som hoppas att Ulla Gradeen kommer att fortsätta som kommunens vigselförrättare. "Du gjorde vårt bröllop ett sånt perfekt minne för oss", skriver en kvinna.

Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) kände inte till att Ulla Gradeen (S) skulle berätta om sin sjukdom på VN.se. Han har dock vetat om att Ulla inte har mått bra ganska länge.

– Det är tråkigt när det blir så här. För den största belöningen i livet är att få vara frisk.

62-årige Ulla Gradeen kommer att sluta med politiken och Hans-Göran Johansson hoppas att Socialdemokraterna får fram en lämplig kandidat som oppositionsråd.

– Jag brukar på lite skoj och allvar säga att det alltid är bra att ha en opposition. Är det ingen opposition blir inte majoriteten bra heller.