Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa placeringen för året för Boqvist i Sydafrika

2018 kunde börjat bättre, +10 i första tävlingen. Sedan dess har formen dock varit på uppgång. I helgen slog hon till med årets bästa tävling.

Efter en bra avslutning på 2017 började 2018 inte på bästa sätt för Lina Boqvist från Gislaved. Hon åkte ner till Australien efter nyår för fyra tävlingar och det började allt annat än bra. Tio slag över par och en plats utanför topp-100 blev det i Oates Vic Open för Isabergsgolfaren.

Formen har dock smugit sig på för Boqvist som i tävlingen efter blev 68:a efter tre över par och i årets tredje tävling slutade hon på en sextondeplats med ett slag över banans par.

– Spelet har funnits där hela resan, men i de tävlingar som jag missat cutten så var det vissa delar i spelet som inte fanns där, säger hon själv om sina insatser i de fyra tävlingarna i Australien.

När Boqvist nu kom till Sydafrika gjorde hon det med ökat självförtroende. Något som märktes då hon slog till med ett årsbästa. Ett slag över par och en delad niondeplats blev det till slut.

– Jag är så klart nöjd med min niondeplats i Sydafrika och även min sextondeplats i Australien. De tävlingarna var spelet stabilt rakt igenom. Sen finns det alltid delar i spelet som kan finslipas ännu mer för att vara med och slåss om placeringarna högst upp.

Nästa tävling för Lina på LET-touren blir i Marocko i mitten av april, en bana som hon känner och gillar.

– Det är en bana jag gillar och 2016 blev jag trea där. Nu blir det lite vila och sen full fokus på att förbereda mig på bästa sätt inför den tävlingen, avslutar hon.