Sedan tidigare har Jönköping University påbörjat en omställning till digital undervisning. Det berättade man genom sin hemsida i fredags. Alla former av tentamen sker även på distans från och med i lördags och ett planerat Öppet hus den 21 mars har ställts in.

Tisdagen den 17 mars kom så regeringens besked om att all undervisning skulle skötas på distans.

Jenny Dahlkild är ordförande i en nyinrättad beredningsgrupp för hantering av alla frågor med koppling till coronavirusets spridning på Jönköping University.

Tidningen når henne i slutet av regeringens presskonferens, då hon är på väg in ett möte för att hantera regeringens nya uppmaning.

– Vi har precis fått beskedet genom samma presskonferens som du sett, säger hon.

– Vi har också redan börjat ställa om till digital undervisning men nu kom det en skarpare formulering och det är klart att det även gäller oss, säger hon.

På högskolans pressavdelning är beskedet detsamma, de ska precis gå igenom den nya uppmaningen. De ber om att få ringa tillbaka.

Jönköping University har i dag cirka 12 000 studenter och cirka 1 000 anställda. Under regeringens presskonferens framgick även att regeringen kommer att föreslå riksdagen att de kan behålla sitt ekonomiska stöd (CSN) under perioden.

Här är en länk till information om hur Jönköping University hanterar konsekvenser av coronaviruset.

Här är en länk till information om hur CSN hanterar konsekvenser av coronaviruset.

Klockan 11.30 uppdaterade Jönköping University sin information på hemsidan med att bekräfta att de följer regeringens rekommendation om undervisning på distans från och med den 18 mars.