Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hillerstorpare fick arkitekturpriset igen

Hillerstorparna har gjort det igen. För andra gången har samhällsföreningen blivit tilldelade kommunens arkitekturpris. – Den uppskattas ju mycket, säger ordförande Jörgen Nilsson om satsningen som nu prisas.

För drygt ett år sedan invigdes piren med handikappramp vid Flatenbadet utanför Hillerstorp. Bakom satsningen står samhällsföreningen Hillerstorpare, med hjälp av Leader-bidrag och stöttning från lokala företag och föreningar.

Varje år delar kommunen ut ett arkitekturpris för att "uppmärksamma projekt som genom god arkitektur har givit samhället mervärden och bidragit till att förstärka Gnosjöandans unika kvalitéer". Förra året gick priset till Axelent Arena i Hillerstorp och året innan dess uppmärksammades samhällsföreningen för upprustningen av hamnen. Även i år gick alltså priset till Hillerstorp – och till samhällsföreningen för andra gången.

– Det känns jättebra. Det har ju varit mycket frivilligt arbete, säger Jörgen Nilsson, ordförande i samhällsföreningen Hillerstorpare.

Han berättar att man får mycket uppskattning för piren och rampen:

– Den uppskattas ju mycket. Vi har fått mycket kommentarer, både från folk som ligger där ute på campingen och från samhällsbor. Man är positiv till att det händer mycket i samhället och runtomkring.