För tredje gången kördes tävlingen i hemmakommunen utan att använda vägar på skjutfältet. Förarna bjöds därför på vägar av mycket omväxlande karaktär. Tävlingens högkvarter och serviceplats var på Smålandsrasta i Klevshult, strax söder om Skillingaryd. Därifrån utgick de tävlande på två slingor, en åt norr och en väster ut om sammanlagt 42 km.

Tävlingen ingår i Sydsvenska Rallycupen, SSRC, i Smålands och Södras DM samt i Riksmästerskapet för otrimmade bilar.

Snabbast totalt runt de fyra specialsträckorna på sammanlagt 42 km var som så många gånger före Stoffe Nilsson med kartläsaren Jesper Johansson från Hässleholm. Stoffe har nu vunnit alla de åtta första tävlingarna i Sydsvenska Rallycupen. I den klass, 4WD, som Stoffe kör kom Urban Stacke/Robert Anrep-Nordin, Skillingaryds MK på sjätte plats.

I klassen för A-förare trimmade bilar 2WD firade arrangörsklubben stora framgångar med fem ekipage bland de tio främsta. Segrade gjorde Christopher Zeijlon/Christofer Svensson i sin Volvo. Segermarginalen till tvåan Johan Green Hässleholm blev bara 1,8 sekunder men då ska vi veta att Christopher hade ådragit sig 20 sekunder för en sen ankomst till en kontroll.

- Jag är väldigt nöjd att satsningen på sista sträckan räckte till seger. Vi förlorade styrservon med några kilometer kvar på andra sträckan så då tänkte jag det var kört och när sen en kylarslang brast så vi fick varmvatten på fötterna blev man ju inte gladare, bara blötare, berättar en glad, torr och nöjd Christopher Zeijlon efter tävlingen.

På tredje plats kom Håkan och Peter Ståhl, Skillingaryds MK och klubbkamraterna David Lindström/Tobias Steen sjunde, Erik Bergman/Per Andersson, åttonde och Alexander Axelsson/ Nellie Karlsson på tionde plats.

Fyra pallplatser ytterligare blev det för Skillingaryds MK. Patrik Axelsson/Robin Sanell tog en bronspeng i klass Appendix K, i den klassen kom Svante Arthursson/Anders Fransson femma och Sune Lorentzson/Kevin Landin sexa. Klassen vanns av Sven-Åke Angerd, Norrahammars MK.

Joakim Blansch/Jennifer Bergqvist kom på andra plats i C-förare Grupp E och Jennie och Louise Blansch gjorde med sin sjunde plats av tolv startande säsongsbästa i samma klass. Bland B-förarna körde Keith Wenneberg/Jane Wennberg på tredje klass

Fjärde topp tre placeringen stod Rasmus Thulin Johansson/Robin Rosengren för med sin tredje placering i B-förare 2 WD.

Elva förare från hemmaklubben startade i de tre förarklasserna för otrimmade Volvobilar. I C-klassen kom Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson på fjärde plats bara 1,3 sekunder från bronset. Övriga placeringar i den klassen blev Marcus Kjellkvist/Inge Petersson sexa, Thomas och Sara Kurtsson elva, Dennis Svensson/Fredrik Johansson tolva och Johannes Josefsson/Oscar Karlsson på femtonde plats.

Bland B-förarna för Volvo förarna blev Johan Axelsson/Henrik Söderqvist åtta och bland A-förarna ser vi tre ekipage bland den sju första. Christer och Marie-Louise Westerdahl fyra, Anders Hjälmeby/Dan Gustavsson sexa och Per-Ola Petterssono/Stefan Josefsson sjua.

Tävlingen genomfördes utan olyckstillbud och uppskattades av de tävlande och den stora publik som tagit sig ut till de olika specialsträckorna.

Nästa tävling för Skillingaryds Motorklubbs förare är TV-Svängen i Hörby kommande lördag.