Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är sommarens gatumusikanter i Värnamo

Även denna sommar kommer Värnamo kulturskolas musikelever bjuda på underhållning runt om i staden.
– Vi vill att de som hör oss ska stanna upp och känna igen musiken vi spelar, säger Isabel Nieuwenhuizen, elev på Värnamo Kulturskola och en av årets gatumusikanter.

På Värnamo Kulturskola tar några elever med musiken ur skolan och ut på stadens gator när sommarlovet börjar. De ska nämligen spela gatumusik runt om i Värnamo sista veckan i juni och första veckan i juli, en återkommande aktivitet som skolan brukar anordna.

- Vi vet sedan tidigare att det är ett uppskattat inslag varje sommar då gatumusikanterna livar upp Värnamo centrum med deras sång och musik, säger Adan Brown som är verksamhetsledare och pianolärare på Värnamo Kulturskola.

De åtta musikanterna som kommer stå för underhållningen på gator, torg, utanför äldreboenden, förskolor och på några restauranger i Värnamo heter Ester Rosell, Emma Englund, Gry Akbay, Emma Amrén, Axel Lönngren, Abbe Bäck, Isabel Nieuwenhuizen och Vanna Svensson.

- Vi kommer spela en hel del pop och äldre låtar. Vi vill att de som hör oss ska stanna upp och känna igen det vi spelar, säger Isabel Nieuwenhuizen.

Hon berättar att det egentligen inte spelar någon roll var de spelar men att det är extra roligt att spela på gatorna i centrum.

- Det brukar vara en härlig stämning där, man blir glad när folk som har lyssnat kommer fram och tackar för musiken.