Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är bästa företagsklimatet i länet

Gnosjö är den kommun i länet som placerar sig bäst när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet i landets 290 kommuner.

Gnosjö blev länets vinnare när årets företagsranking presenterades på tisdagsmorgonen.

Förra årets länsvinnare Vaggeryd tappar 10 placeringar på listan över landets 290 kommuner, och landar som tvåa i länet.

”Det är roligt att se att länets alla kommuner återigen återfinns på den övre halvan av vår rankinglista av landets 290 kommuner och att vi på helheten klättrar fler placeringar än vi tappar”, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Årets klättrare är Sävsjö som klättrat 30 placeringar, tätt följda av Gislaved som klättrat 29.

Vetlanda kommun går däremot åt motsatt håll. Med ett tapp på 34 placeringar är man den kommun i länet som tappar mest av alla. I botten finner vi fortsatt Gislaved på plats 128 samt Vetlanda (113) och Eksjö (104).

Årets ranking baseras till två tredjedelar på enkätsvar från över 30 000 företagare. Den sista tredjedelen består av statistik från SCB och UC vad gäller strukturella förutsättningar för företagande.