Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handelsträdgården ersätts av bostadsrätter

I februari uppmärksammade vi vad som verkade vara ett låst läge för handelsträdgården i Vaggeryd. Nu har verksamheten sålts till ett byggföretag.

Det blev ett byggprospekteringsföretag i Jönköping, Categi, som slog till och köpte handelsträdgården i Vaggeryd. Det innebär att de får tillgång till ett centralt beläget område på drygt 2 000 kvadratmeter - två normalstora villatomter.

– Förhoppningen är att vi ska kunna bygga ett tvåvåningshus med totalt 12 lägenheter. Men det förutsätter att den tillåtna byggytan kan höjas till 500 kvadratmeter, säger Royne Karlsson.

Tidigare har VSBo deklarerat att man inte är intresserad av ytterligare en förorenad tomt. Det får räcka med Tor. Dessutom har man fullt upp med nybyggen under de närmaste åren. Vi berättade i slutet av februari om situationen, med kostnader för provtagning och krav på sanering. Bakgrunden var den hantering med bland annat DDT och andra kemikalier som har skett genom åren.

Läs mer: Låst läge för kända tomten: ”Vi vill bara riva och bli av med den”

– Föroreningarna på den här tomten är väl dokumenterade och det ska inte behöva bli så omfattande. Tidsplanen är att sätta igång med det i augusti och därefter sätta igång bygget direkt och kunna vara klara i slutet av 2018.

För Categi och dess byggföretag GT Väst innebär köpet av Björken 6, som tomten heter, en fortsättning på det nu pågående bygget vid Jönköpingsvägen.

Läs mer: Se bilderna på nya miljonlägenheterna

– När det är avslutat hoppas vi först kunna komma igång med ett parhus på Storgatan 3 - på fastigheten Förborgen 13. Tanken var först att bygga i trä, men det blir ett hus i sten som vi kommer att annonsera ut i nästa vecka, säger Royne. Därefter vill vi fortsätta med ”handelsträdgården”.