Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han tar taktpinnen för kommunala kulturskolan

Lagom till terminsstart kommer Vaggeryds kommun att ha en ordinarie chef på plats för den kommunala kulturskolan. Det blir Staffan Boberg, som i dag är chef för Gnosjös musikskola.

Efter att tjänsten som kulturskolechef varit vakant i något år är den alltså tillsatt igen. Senast på posten som ordinarie var Jan Eric Victor, 65 år. Under tiden därefter har Christer Sandén varit tillförordnad chef.

Staffan Boberg är 63 år och bor i Jönköping, men i den information som finns på kommunens hemsida säger han ”Jag ser mycket fram emot att arbeta i min hemkommun, med ett föreningsliv och personer som jag känner sedan tidigare, men just nu är mitt fokus helt på min tjänst här i Gnosjö som jag avslutar den 14 augusti”.

Förklaringen är att det var relativt nyligen som han och frun Kerstin lämnade Vaggeryds kommun, där han har sina rötter.

Staffan Boberg tillträder som kulturskolechef i Vaggeryds kommun den 17 augusti 2020.