Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hall Medias Robert Eriksson fick pris i Årets bild

Hall Medias fotograf Robert Eriksson vann tredjepris i Årets bild-kategorin ”Kultur och nöje”. Med anledning av coronaviruset sändes evenemanget digitalt och utan publik från Helsingborg under lördagen.

Årets bild Sverige fick tänka om när det gällde den årliga prisutdelningen. Vem som har tagit den vinnande Årets bild 2019 och vilka som vinner de övriga priserna avslöjas i fotografen Lars Darebergs prisutdelningsfilm som du kan se här.

– Visst var det tråkigt att det inte blev någon publik prisutdelning, men det här var ett väldigt bra alternativ. Lars Dareberg är en mästare på att göra film, så jag är säker på att det kommer bli både bra och kul. På det här sättet kommer fler kunna ta del av Årets bild, så det är ju positivt, säger Robert Eriksson inför sändningen.

Hur känns det att få pris i Årets bild?

— Det var stort för mig att bli nominerad och att vara bland de tre första i konkurrens med Sveriges bästa bildjournalister.

Vad säger du om bilden som prisades?

– Det kanske inte var den jag trodde mest på, men jag tycker den är bra och talande. Det är lite Beatles-hysteri i tonårspubliken, alla står med sina mobiltelefoner och ska fånga sina idoler. Bilden talar för hur det ser ut på dagens konserter, säger Robert Eriksson.

Här nedan ser du några av Robert Erikssons inskickade bilder.

Robert Eriksson deltog tillsammans med flera fotografer från Hall Media i utställningen "Livet utanför 50-skyltarna", som visades i Gummifabriken i februari.

LÄS MER: Fotografernas bilder av landsbygden

160 fotografer har skickat in bilder och multimediabidrag till årets tävling. Efter att juryn, i Sveriges mest prestigefyllda fototävling inom bildjournalistik, sagt sitt är 30 fotografer nominerade i 17 olika klasser.