Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunvors miljonknall i tv – fick hjälp av kände musikern

Via telefonlänk till tv-studion kunde Gunvor Svensson, 78, se hur hon blev en miljon kronor rikare i Bingolottos finalspel på söndagskvällen. – Jaaa! Woho, utbrister hon i TV4:s direktsändning.

Till sin hjälp hade Forshedabon musikern Kalle Moraeus som snurrade hjulet känt som ”Miljonhjulet” eftersom Gunvor själv inte kunde medverka i studion i Göteborg.

– Nu är det spännande, men det känns jättebra, säger Gunvor inför sitt spel.

Finalspelet dyker upp i slutet av Bingolotto varje vecka och en vinnare får snurra ”Miljonhjulet”, där vinsten kan uppgå till fyra miljoner.

Högsta vinstrutan på hjulet uppgår till tre miljoner, men spelaren får placera ut en miljon på valfri plats innan. Gunvor valde att sätta extramiljonen på rutan precis före toppvinsten.

Programledaren Lotta Engberg: Hur tänkte du med det valet?

– Jag tänkte inte alls, jag satte den bara där, säger Gunvor Svensson.

Därefter var det några sekunders minst sagt hög spänning innan det alltså stod klart att Forshedabon vunnit en miljon kronor, via en bricka omgärdad av betydligt lägre summor.