Det är Expresssens hockeyjournalist Johan Svensson som skriver att Filip Sveningsson har gjort klart med Modo. För cirka två veckor sedan stod det klart att Sveningsson inte skulle fortsätta sin karriär i SHL och IK Oskarshamn.

Under slutet av den nyss avslutade säsongen var GSK–produkten utlånad en sväng från Oskarshamn till allsvenska Tingsryd. Filip Sveningsson är 20 år gammal och var våren 2019 med och spelade upp Oskarshamn i högsta serien.

Ny klubbadress verkar alltså bli Modo, som i vintras var ett allsvenskt topplag. Örnsköldsviksklubben spelar numera i näst högsta serien. Det var våren 2016 som Modo åkte ur högsta serien och till hösten går Modo, som blivit svenska mästare 1979 och 2007, in på sin femte raka allsvenska säsong.

Relaterat till artikeln

”Filip Sveningsson gjorde stor succé under hösten 2018. Han valde att lämna HV71:s J20–lag för att få speltid och en stor roll i HockeyAllsvenskan för Oskarshamn. Han vräkte in mål och tog då en plats i JVM–truppen. Han var också med i Oskarshamns lag som gick upp i SHL i den sjunde och avgörande matchen mot Timrå. Men tiden i SHL blev inte riktigt som han tänkt sig. Mot slutet av säsongen lånades han ut till Tingsryd och då kom produktionen igång på en hygglig nivå igen. Tanken är nu att han ska få en relativt stor roll i Björn Hellkvists nybygge, då man tappat flera av de tongivande poängspelarna i laget. Den Calgary Flames-draftade 20–åringen har redan skrivit på för Modo, enligt SportExpressens uppgifter”, skriver Expressen.