Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GSK värvar sin femte hemvändare

GSK Hockeys vinnande koncept inför nästa säsong verkar vara att satsa på lokala spelare. Nu presenterar klubben Jesper Lönnberg, som är den femte spelaren som vänder hem till Gislaved.

GSK verkar ha en plan för sig hur man ska lyckas nästa säsong. Det är de lokala spelarna som ska bringa framgång till Gislavedsklubben.

Hittills har GSK värvat fyra spelare som har Gislaved som sin moderklubb: Philip Hjelmgren, Sakarias Andersson, Ludvig Boquist och Anthon Hernod. Nu har de också gjort klart med en femte.

På Instagram meddelar klubben att Jesper Lönnberg är klar för en återkomst till GSK. 24-åringen inledde sin karriär här i Gislaved innan han började spela i Troja-Ljungbys juniorlag. Han var utlånad till GSK under årets säsong och gjorde ett mål på de fyra matcherna han spelade under låneperioden.

Har spelat två år i USA

Lönnberg har även spelat i USA under två säsonger. Först i EHL med Philadelphia Jr. Flyers och sedan spelade han universitetshockey i Chicago. Där var han assisterande lagkapten för Chicago Cougars och gjorde imponerande 42 poäng på 52 matcher.

Närmast kommer ytterforwarden från tre säsonger i Hockeyettan där han har spelat i Helsinborgs HC och Halmstad Hammers HC. På 93 matcher i division ett stod Lönnberg för 18 poäng.

Nu kommer han alltså att ta klivet ner till Hockeytvåan för att spela i sin moderförening GSK Hockey.