Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GSK föll: "Vi var bleka"

GSK Hockey öste in mål i de fyra första matcherna i hockeytvåan. Men de gjorde inte det i omgång 5.

6–1, 5–2, 6–1, 5–4.

GSK Hockey hade med andra ord inlett 2019–2020 med fyra raka vinster – och hittat nätet bakom motståndarens målvakt många gånger.

Så blev det inte i femte rundan, borta mot Bäcken.

– Vi var bleka. Vi skapar inte mycket förrän i sista. Där hade vi några bra chanser. Vi kom också tre-mot-en, men då gick klubban av. Det var det stuket på det i dag, säger Mattias Remstam, tränare i GSK.

Laget hade annars 1–0 med sig efter första perioden, som var rätt jämn.

– De har bra fart och är spelskickliga. Det visste vi om, men vi är inte riktigt med. Adam (Ahnberg) gör det riktigt bra i målet.

Ahnberg motade 41 skott och hade över 93 i räddningsprocent. Han var den ende i GSK som förtjänade beröm.

– Man förväntar sig mer av alla andra, säger lagets tränare.

– I andra är vi riktigt dåliga. Vi hjälper inte varandra och de checkar ner oss. Mycket handlar om att få i gång skridskoåkningen och det fick vi definitivt inte i andra. De sköljde över oss. Att det bara är 2–1 till dem i paus får vi tacka Adam för. Han räddar oss konstant.

Tredje perioden var bättre från GSK:s sida.

– Vi har många bra chanser i tredje, men vi drar på oss ett antal onödiga utvisningar som straffar oss. Vi är för klena framför mål och i närkamper över hela banan. Det är en inställningsfråga kan jag tycka. De är inte större och starkare än vi.

GSK är nu tvåa i tabellen, på samma poäng som Vänersborg.