En grupp på elva elever som valt textilslöjd sita terminen på Gröndalsskolan, fick välja mellan att sy kläder till sig själva eller att istället sy ett antal utklädningskläder till barn på någon förskola.

Gruppen som bestod av endast grabbar som går i nian, valde det senare alternativet och i tidsdags förmiddag besökte man Snäckans förskola och överlämnade diverse utklädningsplagg till barnens stora förtjusning.

Idén kom från matte- och textilläraren på Gröndalsskolan, Helene Wedell, som kontaktade personalen på Snäckans förskola och undrade om de var intresserade av ett samarbete.

Där nappade man direkt på idén och sedan har förskolebarnen varit hos oss, där de har fått prova olika plagg och tagit mått bland annat. Eleverna har verkligen tagit uppdraget på fullaste allvar, berättar textil- och matteläraren Helene Wedell.

I tisdags var alltså grabbarna på plats och överlämnade de färdiga dräkterna som föreställde både hästar, rävar och igelkottar bland annat.

Flera av barnen provade nyfiket de olika plaggen och efteråt bjöds det på glass som tack.

Pontus Andersson och James Böttcher är båda elever som varit med i projektet.

Det har varit både spännande och utmanande och jag har faktiskt fått lära mig mycket nytt inom syslöjd, säger Pontus.

Framför allt känns det väldigt bra att det kommer till användning och inte bara ligger och skräpar i ett hörn. Vem vet, man kanske får något mer uppdrag i framtiden, någon som vill att man ska sy en balklänning eller liknande, säger James och skrattar.