Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Göteborgsvarvet" sprangs i Gnosjö

Maria Engvall gick ut på Facebook för att få med sig folk att springa "Göteborgsvarvet" i Gnosjö. Här berättar hon själv varför.

"Under lördagen var vi åtta Gnosjöbor som gick samman för att springa ett halvmaraton.

Initiativtagare var jag Maria Engvall som tyckte det var tråkigt att alla lopp nu blir inställda på grund av Corona.

Göteborgsvarvet gav möjligheten att regga ett lopp i GPS-appen Strava. Man köper startplatsen av arrangören Göteborgsvarvet, reggar sin löpning under helgen 15-17/5 och får således ett gällande resultat.

Alla köpte inte startplats, utan såg det bara som ett skönt träningspass. Själv reggade jag min tid då jag har som ”mål” att springa en ny halvmara om året. Detta var min tionde. Jag hade tänkt springa Helsingborg halvmaraton förra helgen, men det blev inställt.

Vi sprang nu Hären runt med start från Gnosjö Vårdcentral. I Målskog och i Härryd stod nära och kära och stöttade med vätskedepå, vilket var mycket uppskattat! Vid ytterligare några ställen fanns publik utmed vägen som hejade på oss, mycket uppskattat!

Dagen avslutades vid målgång med kaffe, kexchoklad och banan precis som sig bör efter ett äkta Göteborgsvarv.

Det här gör vi säkert fler gånger ihop!"