Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Golfstjärnan från länet om masskjutningen i Florida: ”Skrämmande”

Tre personer har dött och nio skadats efter en masskjutning i ett köpcentrum i Jacksonville i amerikanska delstaten Florida på söndagskvällen svensk tid. I Jacksonville bor Tranåsgolfaren David Lingmerth – som dock var på resande fot när skottlossningen inträffade. – Skrämmande, säger David Lingmerth.

Skottlossningen inträffade i samband med en e-sporttävling i ett köpcentrum. Flera polispatruller och ambulanser larmades enligt flera medier tillsammans med olika säkerhetsenheter till platsen i centrala Jacksonville.

I kuststaden Jacksonville bor svenske stjärngolfaren David Lingmerth från Tranås.

– Vi är i Ohio och säkra, men jag har just nu ingen aning om vi har vänner som kan ha varit i närheten av platsen där det skjutits. Förhoppningsvis inte, säger David Lingmerth till SMT-tidningarna.

I NBC News livesändning, som visas via Aftonbladet.se, uppges att två personer har dött i attacken och ytterligare nio skadats.

Enligt polischefen Mike Williams tog den misstänkte mannen sitt eget liv, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Skytten tros ha attackerat e-sporteventet ensam. Inledningsvis sökte säkerhetsstyrkor igenom byggnaden i fråga efter ytterligare attentatspersoner.

– Det är skrämmande det som skett, fortsätter David Lingmerth.