Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt besked efter fakturaskandalen i Värnamo

Artikel 5 av 7
Fakturahärvan
Visa alla artiklar

Nu vänder Värnamo golfklubb och meddelar att man kommer att betala även den eftersläpande fakturan från Värnamo kommun – allt markarbete på banan blir nu totalt tre gånger så dyrt som man beräknat.

– Vi kan inte betala för något som vi inte har kommit överens om, sa Värnamo golfklubbs ordförande Peter Groning till tidningen tidigare i veckan.

Då hade golfklubben just fått veta att Värnamo kommun skickat en försenad faktura för markarbete.

"När projektet avslutades vid årsskiftet 2018 hade klubben inklusive egna inköp betalat drygt dubbelt så mycket för markarbetet, jämfört med den ursprungliga kostnadsberäkningen. Övriga medlemmar i styrelsen hade då uppfattat, och var helt övertygade om att den aktuella fakturan från Värnamo kommun, var att betrakta som slutfaktura i projektet" skriver Peter Groning i ett pressmeddelande från golfklubben på fredagen.

Nu har golfklubben ändå beslutat att betala den tillkommande fakturan:

"Med hänsyn tagen till situationen och alla inblandade har vi beslutat att omgående betala fakturan eftersom vi inte har någon anledning att betvivla att fakturorna överensstämmer med det utförda arbetet."

Detta efter att man träffat representanter från Värnamo kommun som gett klubben bakgrund och specifikationer för fakturan.

Enligt golfklubben är nu den totala slutkostnaden för deras banprojekt, nästan exakt 2,5 miljoner. Markarbetet kostade cirka 800 000 tusen kronor, varav Värnamo kommuns del var drygt 500 000 kronor:

"I och med att även denna andra faktura betalas, har de totala kostnaderna för markarbetet i projektet blivit drygt tre gånger högre än den ursprungliga kostnadsuppskattningen."