– Det är helt otroligt. Det här hade vi inte förväntat oss, säger Emma Svensson, ena halvan av UF–företaget Trivet+.

– Jag blev chockad när de ropade upp vårt namn, säger kompanjonen Emilia Dahlin.

"En trivial produkt som fyller en vardaglig funktion. En snillrik konstruktion med en attraktiv, Skandinavisk design. Ett företag som har visat att de har en framtidsvision och en förståelse för både utmaningar och möjligheter. Produkten har potential att bli en del av ett helt koncept när man plussar vidare på dagens vara." Så löd juryns motivering till årets UF–företag i Jönköpings län, Trivet+, från Gnosjöandans Kunskapscentrum.

Produkten som Gnosjötjejerna har tagit fram är ett grytunderlägg i plåt. Underlägget säljs i byggsatser om två eller fyra bitar som man monterar ihop efter storleken på grytan. Delarna tar lite plats och kan förvaras i en besticklåda.

– Vi tänkte att vi gör något i plåt eftersom det finns många företag i Gnosjö som sysslar med det, säger Emma.

I augusti började de spåna på idén och i oktober hade de tagit fram en färdig produkt.

– Vanliga grytunderlägg tar så mycket plats, så vi tänkte att vi göra något smidigare, fortsätter hon.

Företagen Vindo och Leba Industriservice i Hillerstorp har hjälpt till att ta fram produkten – Vindo med laserskärningen och Leba med lackeringen.

I början sålde de mest till vänner och bekanta, men på senare tid har de märkt det att fler och fler har fått upp ögonen för deras produkt.

– Försäljningen har gått jättebra. Innan mässan hade vi sålt 600 delar. Nu har vi nog sålt 150 till, säger Emma.

Utmärkelsen innebär att de är med och konkurrerar om utmärkelsen årets unga företagare i hela Sverige, som avgörs i Stockholm i maj.

– Vi har redan fått veta att vi kommer få högsta betyg i kursen, så nu slipper vi den pressen. Men vi kommer gasa på ända in i slutet och siktar på att nå så långt som möjligt.