Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gnosjöpolitiker om Löfvens nederlag: "Inte en dag för tidigt"

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Åsikterna om statsministeromröstningen, där Stefan Löfven röstades ned, skiljer sig åt. "Inte en dag för tidigt", säger Hästmark (M), medan Kauppinen (S) tycker att allianspartierna har visat att de tänker göra sig beroende av SD.

Som väntat röstade allianspartierna och Sverigedemokraterna bort Stefan Löfven under måndagens statsministeromröstning. Från Gnosjöpolitikernas håll skiljer sig åsikterna om omröstningen åt.

"Det är märkligt"

Enligt Markus Kauppinen (S) visade nu allianspartierna att de vill göra sig beroende av Sverigedemokraterna:

– Det är ju faktiskt så att Alliansen med hjälp av SD fällde Löfven. Jag tycker att det är märkligt att Centern och Liberalerna är med på den här cirkusen. De sa att de inte skulle göra sig beroende av Sverigedemokraterna, men ändå gör de det, säger han och fortsätter:

– Syftet med att rösta bort honom är ju en form av maktdemonstration. Jag kan inte begripa att Alliansen tror att 143 mandat är mer än 144. Det enda sättet som de kan få majoritet är ihop med Sverigedemokraterna. Då får de vara tydliga med att det är det som är regeringsunderlaget. Det är ett tydligt exempel på att de kommer göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

Vad tror du att det kommer bli för regering?

– Det är ju tiotusenkronorsfrågan. Jag hade nog gärna sett en blocköverskridande regering, precis som jag tycker lokalt.

"Inte en dag för tidigt"

Kristine Hästmark (M) är av en annan åsikt om att Stefan Löfven röstades bort:

– Det var väl inte en dag för tidigt, tycker man som moderat förstås, säger hon.

En del menar att alliansen nu visade att man vill göra sig beroende av Sverigedemokraterna. Vad tänker du kring det?

– Det här var ju Alliansens val att fälla Löfven, sedan hur andra röstar kan jag inte tala för.

Vad tror du att vi får för regering?

– Min förhoppning är att vi får en ny alliansregering som driver Sverige i rätt riktning.