Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gnosjökille har tecknat ett fabrikskontrakt med BMW: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Erik Johansson, 23, har skrivit på ett fabrikskontrakt med BMW. Johansson kommer att fokusera på BMW:s olika GT–engagemang runt om i världen. – Det känns fantastiskt att få fortsätta min resa tillsammans med BMW, säger han i en kommentar.

Racingföraren Erik Johansson, som kommer från Gnosjö, har tecknat ett avtal som fabriksförare hos BMW Motorsport i Tyskland. Han har under en längre tid bedrivit en målinriktad satsning för att nå toppen inom internationell GT–racing.

Under början av 2019 års säsong vann Erik Johansson BMW Motorsports uttagning för den kommande säsongens juniorprogram. Han fick under förra året tävla i det italienska GT–mästerskapet och den tyska långloppsserien VLN. Det gick bra under fjolåret och Erik Johansson verkar ha imponerat på BMW.

Erik Johansson kommer under 2020 bland annat att fokusera på det tyska GT–mästerskapet. Där kommer han att dela bil med svenske Henric Skoog.

– Det känns fantastiskt att få fortsätta min resa tillsammans med BMW. Detta är verkligen en livslång dröm som går i uppfyllelse, att kunna leva på sin sport är bara något som låg i mina drömmar. Jag kan inte vänta med att fortsätta min internationella resa, säger Erik Johansson i ett pressmeddelande.