Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gislavedskille ny lagkapten för Växjö Lakers: ”Väldigt ärofyllt”

Gislavedskillen Erik Josefsson är ny lagkapten för Växjö Lakers. Till hösten går han in på sin tolfte säsong i klubben och nu får han även ett "C" på bröstet.

Erik Josefsson har gjort flest matcher för Växjö Lakers HC genom tiderna och har också vunnit två SM–guld med SHL–klubben. Nu tar han över kaptensbindeln efter Liam Reddox.

– Det känns jätteroligt och väldigt ärofyllt, säger Erik Josefsson till Växjö Lakers webbplats.

Han har under sina år haft Johan Markusson, Tomi Kallio och Liam Reddox som kaptener.

– Alla tre kaptenerna som jag har haft under mina år i klubben har varit väldigt bra på sina sätt. Det jag framför allt tar med mig från dem är att vara lyhörd inför gruppen. I övrigt ska jag fortsätta att vara den jag är och bidra med det jag står för samtidigt som jag agerar länk mellan spelare och tränarstab, fortsätter Erik Josefsson till Växjö Lakers webbplats.

Erik Josefsson har Gislaveds SK som moderklubb. Klubben heter sedan 2015 GSK Hockey. Josefsson är 32 år gammal och har kontrakt med Växjö Lakers över säsongen 2020/2021.