Intresset för det nya trygghetsboendet Sjösala i Bor var stort när det för första gången visades upp för allmänheten i lördags. Uppskattningsvis kom mellan 200-250 personer för att se förvandlingen från äldreboende till trygghetsboende.

För att få kallas för trygghetsboende måste det bland annat finnas värdar som ska hitta på aktiviteter för de boende, och givetvis fanns de också på plats för att berätta om sina planer. Dessa ska dock inte förväxlas med hemtjänsten som kräver beslut av kommunens biståndshandläggare. Värdarna ingår i hyran och kan inte prutas bort.

Bild 1 av 3 Finnvedsbostäder bjöd på alla besökare på kaffe och lussekatt. Det gemensamma samlingsutrymmet där man ska kunna äta lunch tillsammans men även se på storbilds-tv tillsammans, fylldes snabbt.

Foto Pressbild

Flera lägenheter i den totalrenoverade delen är fortfarande outhyrda men förhoppningen hos Finnvedsbostäder var att intresset skulle vakna i samband med öppet hus. Inför invigningen hade man bland annat låtit en möbelbutik inreda en av lägenheterna

– Vi har fått in några intresseanmälningar, jag tror att det är 3-4 stycken, och det känns verkligen jätteroligt, säger Camilla Lundh som är marknadschef på Finnvedsbostäder.

Fick ni några synpunkter på hyresnivån (drygt 7 000 kronor för en tvårummare och närmare 10 000 kronor i månaden för en trerummare)?

– Det är klart att vi hörde båda sidor och jag har full respekt för att man har synpunkter på det. Har man bott många år i ett hus som är färdigbetalat sedan länge, så blir det mycket i hyra. Men många tyckte också att det hade blivit fantastiskt fint.