Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Tingsryd till GSK – dessutom stannar målvakt i Gislaved

Nyförvärven fortsätter att ramla in hos GSK Hockey. Senast i raden är en back från klassiska Tingsryds AIF.

Pusselbitarna börjar en efter en falla på plats för Gislavedsklubben GSK Hockey inför nästa säsongs division 2–spel. Senaste nyförvärvet är backen André Gustafsson. Han kommer från klassiska Tingsryds AIF, som har gjort sju säsonger i högsta serien. Gustafsson är en 19–årig back som har spelat i både J18 och J20 för sin moderklubb. Senaste säsongen var han dessutom utlånad i 31 matcher till Sölvesborg i division 2.

”André är en ung back från Tingsryds organisation. Totalt spelade han nästan 60 matcher förra säsongen varav drygt hälften av dem med Sölvesborg i division 2. André är en högerfattad och stabil tvåvägsback som har fått stort förtroende i både Tingsryd och Sölvesborg. Han beskrivs av sina coacher som en oerhört seriös kille som vill framåt, lugn med pucken och ser spelet bra. Kul att han vill till GSK”, skriver sportgruppen i GSK i ett uttalande.

GSK har även sin målvaktsuppsättning klar för kommande säsong. Sedan tidigare har Isac Sandtröm lånats in från Borås och nu är det klart att Adam Ahnberg fortsätter och stannar i Gislaved.

”Det ska bli fruktansvärt kul med en säsong till i GSK. Föregående säsong kändes det som om att vi påbörjade något riktigt bra. Vi spelade bra, men efter jul så föll vi. Vi var riktigt bra offensivt men defensivt så var det mycket skador och lite folk, och det var nog en faktor att vi inte orkade med det sista. Men i år känns det som att vi kan ta ett steg till framåt och gå ännu längre. Jag själv är inte helt nöjd med min prestation under säsongen, jag kan bättre. Så kommande säsong ska jag visa Gislavedspubliken vad jag går för”, kommenterar Adam Ahnberg.