Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne 11-åringen hittad efter stor sökinsats – allmänhetens tips blev avgörande: ”Pojken mår bra”

En 11-årig pojke försvann under en skogspromenad med sina föräldrar i Broaryd på måndagen. Efter en stor sökinsats, och ett tips från allmänheten, hittades pojken.
– Pojken mår bra och vi har parat ihop honom med hans föräldrar, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Det var vid halv fem-tiden på måndagseftermiddagen som en 11-årig pojke av oklar anledning plötsligt sprang ifrån sina föräldrar när de var ute på en skogspromenad i Broaryd, i Gislaveds kommun.

Polisen kraftsamlade därefter rejält för att försöka hitta pojken. Flera hundpatruller, drönare och en polishelikopter från Göteborg deltog i sökandet.

– Vi tror att pojken är kvar i skogarna där han försvann och vi vill så klart hitta honom så fort som möjlig, sa Magnus Holmström vid en tidig kontakt.

Och strax efter 21 hittades pojken i närheten av området där han försvann. Han mår enligt polisen bra och har nu återförenats med sina föräldrar. Pojken är inte i behov av sjukvård.

– Det var tack vare ett tips från allmänheten som vi hittade honom. Vi fick in en observation som vi undersökte med hjälp av en hundpatrull och helikoptern. Skönt att vi hittade honom och att allt gick bra, säger Magnus Holmström.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.