Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunna kvinnan kan ha setts i närheten av hemmet – Polisen kallar in helikopter: ”Hon kan ha irrat bort sig”

Sökandet efter den försvunna 84-åringen i Värnamo trappades upp på söndagen. Polisen får nu hjälp av räddningstjänsten för att leta efter kvinnan.
En helikopter sattes också in i sökandet. Sent på söndagskvällen meddelade polisen att kvinnan anträffats död. Anhöriga är underrättade.

I fredags hade den 84-åriga kvinnan ett planerat besök på sjukhuset i Värnamo, men där dök hon aldrig upp. Polisen tror att kvinnan kan ha försökt ta en genväg från lägenheten på Citronvägen men irrat bort sig någonstans längs vägen.

Två tips som kommit in stödjer polisens teori.

– Två personer tror sig ha sett henne på Silkesvägen, som ligger mellan hemmet och sjukhuset, på både fredagen och lördagen. Det kan vara så att hon börjat gå mot sjukhuset men sedan hamnat på villovägar, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Polisen vill uppmana folk i området att leta i sina trädgårdar:

– Det är bra om boende kan titta i sina trädgårdar och lekstugor om hon kan finnas där. Hon kan ha gått in någonstans för att söka skydd.

Om man hittar kvinnan, som 170-175 cm lång, smalt byggd och har silvergrå pagefrisyr, vill polisen att man tar kontakt med henne och stannar med henne tills polisen kommer till platsen.

Anhöriga hade senast kontakt med kvinnan i torsdags och när hon inte gick att få tag på igen kontaktade man polisen och anmälde henne försvunnen. På söndagsförmiddagen inledde polisen så kallad räddningstjänst som ett ytterligare steg i sökandet.

– Det gör att vi kan kalla in hjälp utifrån. Det kan vara räddningstjänsten, som i det här fallet, eller hemvärnet om man ska söka i terräng. Vi har också en polishelikopter på väg för att hjälpa till. Missing people är också på gång och ska hjälpa oss.

Sökandet pågår i hela Värnamo även om det enligt presstalesperson Åsa Willsund inte är troligt att hon finns inne i centrala Värnamo:

– Hon har vissa platser hon ofta rör sig till och vi kollar av de ställena regelbundet. Men om hon skulle finnas i stadsmiljö hade hon förmodligen hittats vid där här laget, säger hon.

– Vi ser att många är engagerade och har delat vårt facebook-inlägg. Hade hon gått runt inne i stan hade vi nog fått reda på det.

Polisen har satt in en särskild räddningsledare som enbart arbetar med fallet.

Uppdatering: Vid 23-tiden på söndagskvällen rapporterade polisen att kvinnan anträffats död. Anhöriga har underrättats.