Det var i månadsskiftet januari- februari som SVT under tre dagar spelade in gudstjänster från Värnamo Missionskyrka. I söndags visades den första gudstjänsten och det blev en succé.

– Tittare från hela landet har hört av sig och tackat oss, både via telefon och mejl, säger Britta Bolmenäs, pastor och församlingsföreståndare.

Hon berättar att kommentarerna har varit översvallande.

– Många har sagt att gudstjänsten berört dem på djupet, att den kändes äkta och härlig. Det känns ju superroligt, eftersom det var det vi siktade på, att beröra och sprida glädje.

Hårt jobb

Britta Bolmenäs berättar att hon och musikledaren Anna-Maria Toftgård tillsammans med tv-producenten arbetat hårt för att få alla bitar på plats.

– Det har ju handlat om sekunder ibland, ett par sekunder för snabbt i sången och vi har fått ta om. Eftersom vi har haft ett så stort team med oss känns det extra roligt att det blev så bra, säger hon.

Nu väntar ytterligare tre tv-gudstjänster. Britta Bolmenäs är säker på att även dessa kommer att kännas lika bra.

– Vi har varit måna om att göra detta på vårt sätt och förmedla den speciella stämning som finns i vår kyrka. Det är roligt att det gick så bra, säger hon.