Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forshedabadet inför premiären: ”Det känns helt underbart”

Strålande sol och upp emot 19 grader är enligt SMHI vad som väntar Forsheda under Kristi himmelsfärdsdagen. Lagom till detta slår nu Forshedabadet upp portarna för säsongen.

Äntligen når enligt SMHI termometern nästan upp till 20-gradersstrecket under torsdagen och fredagen. Precis lagom till att en försmak av sommaren infinner sig, slår Forshedabadet upp sina portar för säsongen.

Osäker tid

– Tveklöst har vi ju levt i en ganska osäker tid och inte vetat om vi skulle kunna öppna över huvud taget, säger Christoffer Sjöberg, ordförande i Stiftelsen Forshedabadet.

Han fortsätter:

– Vi har haft dialog både med kommunen och våra kollegor och kommit fram till att vi öppnar på torsdag (Kristi himmelsfärd) som planerat.

Vissa begränsningar

Christoffer poängterar med att man noggrant följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat blir det begränsningar i antalet personer som tillåts vara i omklädningsrummen samtidigt.

– Vi kommer även att öka på städningen betydligt, dessutom kommer det att finnas markeringar som visar på vikten av att hålla avstånd.

– Utöver det minimerar vi kontanthanteringen. Säsongskorten är ju populära bland många Forshedabor, dem kan man exempelvis förbeställa, betala med Swish och sedan hämta på Bollagården, allt för att minimera köer, säger han.

Sista finputsningen

På onsdagskvällen gjordes den sista finputsningen för de åtta sommarjobbare som kommer att fungera som badpersonal under säsongen. Alla har fått utbildning i hjärt- och lungräddning samt i första hjälpen och livräddning.

Då är det bara till att öppna inför säsongen, hur känns det?

– Med viss aktsamhet känns det lite som en återgång till det normala. Men för att tala klarspråk, det känns helt underbart, verkligen helt underbart, säger Christoffer Sjöberg.