Christian Järdler lämnade Värnamo efter ett infekterat bråk för ett par år sedan. I korthet handlade konflikten om att Järdler var överens med dåvarande superettankonkurrenten Östers IF till säsongen därpå, 2018, trots att han hade kontrakt med IFK Värnamo över just 2018. Efter en längre process mellan IFK Värnamo och Öster presenterades Järdler som tränare för Växjöklubben den 21 november 2017.

Med Järdler vid rodret slutade Öster ifjol på en åttondeplats i landets näst högsta serie. I år har klubben presterat sämre. När 16 matcher spelats av superettan ligger klubben sist, efter en seger, åtta oavgjorda och sju förluster. I lördags förlorade laget sin tredje raka match, mot Norrby med 1–3.

Nu har Christian Järdler fått sparken från Öster. Klubben meddelar att beslutet togs vid ett extrainsatt styrelsemöte i söndags.

"Till grund för beslutet att avsluta Christians uppdrag som huvudtränare ligger de uteblivna sportsliga resultaten och dess påverkan på hela verksamheten", skriver Öster på sin hemsida.

– Christian Järdler är en väldigt omtyckt och duktig fotbollstränare som har varit uppskattad i sin gärning men också som medarbetare i verksamheten, säger klubbens verksamhetschef Peter Wibrån.

Järdler säger själv att trivts väldigt bra i Öster och att det funnits ett bra samarbete inom sportgruppen.

– Jag har gett mitt yttersta för hela föreningen sen första dagen men tyvärr har A-lagets resultat senaste tiden varit för dåliga, säger han.

Enligt Öster förs nu diskussioner om att Christian Järdler ska få en ny roll inom föreningen.

Ny huvudtränare blir Denis Velic som tidigare var assisterande. Karl-Gunnar Björklund, med en bakgrund som spelare och sportchef i IFK Värnamo, träder också in som en ny resurs i Östers ledarstab.