Det är Smålandsposten som avslöjar uppgifterna att Christian Järdler även i fortsättningen kommer få lön av Öster, trots att han är nybliven assisterande tränare för allsvenska nykomlingen Mjällby.

Det avtal som Christian Järdler skrev tillsammans med Växjöklubben när han blev utlöst från IFK Värnamo slår fast att Järdler har rätt till full lön även under 2020, skriver tidningen.

– Ja. Vi respekterar avtalet. Samtidigt har vi en god relation med Christian och hoppas på en samförståndslösning. Vi har dialog, bekräftar Östers IF:s ordförande Jonas Karlsson i en kommentar.

Christian Järdler fick sparken av klubben i somras. Han skrev på ett treårskontrakt 2017, detta efter en infekterad värvningshistoria med IFK Värnamo.

– Jag kommenterade aldrig några spelares kontrakt och jag införde att vi slutade kommunicera längden på spelaravtalen, vilket jag dock läser att föreningen börjat med igen. Jag anser att klubben ensidigt ska äga den informationen. Av samma skäl skulle jag aldrig kommentera mina egna avtal, säger Christian Järdler till Smålandsposten.

Järdler presenterades som ny tränare hos Mjällby i tisdags den här veckan.