Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarna gick All:In med länets riksdagspolitiker

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Hur marknadsföra företagarfrågor inför valet? Företagarna - som främst representerar småföretagare - skickade iväg länets riksdagsledamöter på en bussutflykt.

Sällan har det kommit så många riksdagsledamöter till Skillingaryd och Vaggeryds kommun på en och samma gång. Där fanns Helena Bouveng (M) från Vetlanda, Sotiris Delis (M), Jönköping, Emma Carlsson Löfdahl (L), Eksjö, Thomas Strand (S), Vaggeryd och Andreas Carlsson (KD), Habo. Med dessa följde även andra politiker med bra listpositioner, som Anna Mårtensson (L), Jönköping och Malin Ohlsson (M) från Nässjö samt regionpolitiker.

Bussutflykterna är ett initiativ från Företagarna nationellt och stoppet hos All:In i Skillingaryd var ett av många i hela landet. I teamet som följde med fanns någon person från organisationens Stockholmskontor. Just i Jönköpings län leddes turen annars av Företagarnas regionchef Frida Boklund, tillsammans med en grupp lokala Företagarna-representanter. Hon brukar synas ute i länet när det handlar om att prisa olika former av företagande eller på annat sätt uppmärksamma småföretagsamhet.

Turen under måndagen gick alltså till All:In i Skillingaryd. Det är en verksamhet som syftar till integration genom socialt företagande. Den riktar sig främst till ensamkommande, som får möjlighet att både lära sig svenska och ett yrke - för att bli anställningsbara.

Läs mer: Så ska Mustafa komma in på arbetsmarknaden

Men att slussa ut någon i arbetslivet är inte det enklaste.

- Det kan stranda på någonting så till synes enkelt som att det inte går att betala ut lön. Det är inte alla arbetsgivare som har möjlighet att betala lönen kontant, säger Andreas Pallander som är handledare inom metallbearbetning.

Vad tog du med dig från besöket, Emma Carlsson Löfdahl?

- Att vi måste se till att förändra regelkrånglet så att våra nysvenskar har möjlighet att snabbt komma i arbete, I dag tar det alldeles för lång tid. Jag tror också att vi måste lära oss från detta företag att det finns olika möjligheter att få en utbildning och bli anställningsbar!