Systerbolagen Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar samman till nya gemensamma lokaler på Silkesvägen. Båda erbjuder tjänster för fastigheter - förvaltning samt lösningar för inomhusklimat och energibesparing.

– Fördelen med att dela kontor med Ömangruppen att vi får ett starkare samarbete och mer spetskompetens i samma hus, säger Jan-Erik Andersson, filialchef på Axcell Fastighetspartner, i ett pressmeddelande.

De båda systerbolagen delar redan kontor på flera orter, vilket har lagt grunden för ett starkt samarbete.

– Axcell har växt från två till fem medarbetare i Värnamoområdet under det senaste året och de nya lokalerna blir mer ändamålsenliga för vår verksamhet. Och det känns extra kul att flytta in i Nyfosas lokaler eftersom de är en ny kund till oss, säger Jan-Erik Andersson.

– Vi har många nya avtalskunder i Värnamo och ser stor potential för att fortsätta växa i området och anställa fler tekniker, tillägger Richard Liv, filialchef på Ömangruppen.

Bilinredning växer

Mikael Severinssons företag inreder transportbilar och delar lokaler med BOB System på Silkesvägen.

Foto privat

Bilinredningsföretaget BOB System, som säljer bilinredningar, flyttade till nya lokaler på Silkesvägen tidigare i år. Nu har även Mikael Severinsson och hans företag BOB Transportbil center flyttat in i samma lokaler.

Nytillskottet kompletterar genom att rita bilinredningar anpassade för kundens behov och sedan installera inredningen i fordonet.

– Vi siktar på flera arbetstillfällen inom lager och montering, vi hoppas växa på samma framgångsrika sätt som BOB System, säger Mikael Severinsson i ett pressmeddelande.

– Vi känner inte av någon lågkonjuktur, möjligen lite mycket snack om bilskatter som påverkat bilförsäljningen och i förlängningen oss. Men med vår nya webbshop och monteringshall tror vi att vi kan locka många kunder.

BOB System tillverkar inredningar för arbetsfordon.

Foto privat

Väskföretag lämnar

Ett företag som försvunnit från Silkesvägen är väskföretaget BM Design. Sedan starten 2008 har bolaget omsatt cirka 4 miljoner väskor, men i samband med en företagsaffär flyttade man. Bolaget har gått samman med Sajaco AB och norska Janic & Carlo A/S.

Huvudkontor och lager har flyttat till Stockholm, men tre anställda finns kvar i Värnamo för att sköta ekonomi, IT och produktutveckling.

Fyra tidigare medarbetare har fått andra anställningar, meddelar bolaget.