Förra året var det en stor folkfest när fotbolls-VM drog i gång i Ryssland. Storbildsskärmar visade matcherna direkt på många ställen i hela Sverige.

Värnamo var definitivt inget undantag, Åbroparken hägnades in och en 25 kvadratmeter stor tv-skärm visade matcherna.

Ola Hansson från Harrys som arrangerade det hela konstaterade att eventet nog var det största och längsta någonsin i Värnamo.

Bågul succé

Och succén uteblev definitivt inte. Hela Åbroparken var som ett blågult hav av människor när Sverige spelade sina matcher. Att laget sedan lyckades med att ta sig ända till kvartsfinal gjorde inte saken sämre.

Nu är det åter dags för fotbolls-VM, den här gången är det Frankrike som står som värdland. Publiksuccén tycks vara ett faktum då cirka en miljon biljetter sålts till matcherna. Bland annat Sveriges match mot USA och själva finalen är redan slutsålda.

Premiär mot Chile

På tisdagskvällen den 11 juni spelar de svenska damerna sin premiärmatch mot Chile där svenskorna får ses som klara favoriter.

Kan detta åter bädda för en succé med jublande blågula fans på gator och torg?

Tidningen tar en sväng ner till Åbroparken några timmar före avspark för att kolla läget.

Vacker och stillsam som en grön oas mitt i stan ligger den där, men ingen storbildsskärm, inga viftande flaggor eller blågula fotbollsfans syns till så långt ögat kan se.

Inte samma intresse

Ola Hanson säger att man har haft funderingar på något liknande evenemang även i år, men att intresset från både kommunen och allmänheten tyvärr inte varit det samma som förra året.

– Rent krasst är det så att vi är ju ett privat företag och vi måste känna att vi har kommersiell täckning för det vi gör, säger han och fortsätter:

– Skulle det bli så att Sverige går vidare så får vi se om vi kan hitta på något lite snabbt.

Vad skulle det kunna vara då?

– I så fall bli det i anslutning till vår uteservering på Storgatsbacken, säger Ola Hansson.