Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flickvän undkom massmördare

Den 51-årige tandteknikern, som pekats ut för att ha dödat 22 personer i Nova Scotia i Kanada förra helgen, misshandlade sin flickvän innan dåden, enligt polisen.

Hon lyckades fly och gömde sig i skogen. Det var också hon som informerade polisen om att mannen var utklädd till polis och körde en falsk polisbil.

– Det var ett betydande övergrepp, säger Darren Campbell vid den ridande polisen.

Misshandeln kan enligt polisen ha varit starten på händelseförloppet som ledde till en 13 timmar lång jakt på 51-åringen, innan han sköts ihjäl.

Att han var klädd som en polis komplicerade jakten på honom.

– Jag kan inte tänka mig några mer skräckinjagande omständigheter än när du försöker att leta efter någon som ser ut som dig, säger Campbell.

Senare bytte mannen om till civila kläder, som han bar när han sköts till döds vid en bensinstation där en polispatrull stannat till för att tanka.

Offren har hedrats med en hyllning som har sänts på tv och via nätet.

– Vi har samlats online på ett säkert avstånd, när vi bekämpar andra osynliga fiender, men vi är samlade som ett land och vi sörjer tillsammans, säger Julie Payette, som representerar det brittiska kungahuset i Kanada, som är en del av det brittiska samväldet.

Kritik har riktats mot polisens insats, bland annat att man använde Twitter för att informera, i ett område där många inte ens har internetuppkoppling.

Dessutom har bara 18 procent av invånarna i Kanada ett Twitterkonto, enligt The Globe and Mail.

Polisen har dock försvarat sig med att man via Twitter nådde traditionella medier som i sin tur rapporterade om händelseutvecklingen.