Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera spelare från trakten i TV-puckslaget

Smålandslaget på flicksidan ska snart förbereda sig inför TV-pucken. Då finns flera spelare från trakten med i truppen.

Inför årets säsong har Svenska ishockeyförbundet förändrat upplägget för den klassiska distriktsturneringen. Nytt för i år är att både killar och tjejer deltar i turneringen, som är för spelare födda 2004.

– Vi vill ge distrikten möjligheten att ge tjejer och killar samma förutsättningar inför distriktslagsturneringar så därför är vi glada över att kunna säga att TV-pucken nu kommer att spelas av både tjejer och killar, har Olof Östblom, tävlingschef för Svenska ishockeyförbundet, sagt tidigare.

Smålandslagets flickor kommer att förbereda sig i Oskarshamn kommande helg. Då finns flera spelare med lokal anknytning med i truppen. Det rör sig om Gislaveds SK-spelarna Elsa Theil, Matilda Gustafsson och Sofie Claesson samt Tova Gulldén och Elva Karlsson från Rydaholms SK.

I pojkarnas lag till TV-pucken finns ingen lokal spelare med.

Tjejernas gruppspel spelas i Västergötland 20-22 september och slutspelet avgörs i Dalarna mellan 31 oktober och 3 november.