Värnamosonen startade från Pole position och körde in som trea i sitt andra race i elbilsmästerskapet Formel E.

Det känns otroligt bra att vara med så högt upp i resultatlistan redan så här tidigt på säsongen.

Rosenqvist fyllde 25 år i början av veckan och gav sig själv en försenad present.

25-åringen noterades för näst bästa tid under den fria träningen och slog sedan till på allvar i det efterföljande tidskvalet där han levererade såväl sin egen som Mahindra Racing-teamets allra första Formel E-pole med ett varv som betvingade hela den etablerade mästerskapseliten.

Värnamokillen fick en fin start på eftermiddagens race och behöll sin ledning fram till de obligatoriska depåstoppen. Mot slutet passerades svensken av regerande mästaren Sébastien Buemi, Schweiz, samt engelsmannen Sam Bird - båda med två kompletta Formel E-säsonger i bagaget.

Rosenqvist avancerar till fjärde plats i det sammanlagda förarmästerskapet.

 Att ta pole i kvalet var mer än jag hade väntat mig. Det känns stort att ge teamet deras första pole i Formel E. Vi har en fantastisk grund att stå på resten av säsongen.

Rosenqvists teamkamrat, den förre F1-stjärnan Nick Heidfeld (Tyskland), slutade nia.

För Felix Rosenqvist återstår nu endast en sista tävling innan det rekordhektiska året 2016 läggs till handlingarna. Den sista sammandrabbningen blir Formel 3-VM i kinesiska Macau nästa vecka (17-20 november), dit Rosenqvist återvänder i jakten på en historisk tredje raka seger.

Formel E-säsongen 2016-17 fortsätter i Buenos Aires, Argentina, den 18 februari.