Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina resultat av Värnamo SS på Swin Open

Mellan fredag till måndag det gångna veckoslutet har sju simmare från Värnamo Simsällskap deltagit på en av de största tävlingarna i Europa i år.

Över 50 av de andra simmarna som deltog på tävlingen har tagit medaljer vid internationella tävlingar som OS, VM och EM.

– De största stjärnorna på plats var Sarah Sjöström, regerande OS–guldmedaljör, och Katinka Hosszu som vid OS 2016 tog tre guld och ett silver. Värnamo–simmarna som var på plats var Noah Svensson, Robin Pettersson, Erik Stensson, Anton Bäckman, Siri Bälter, Hilma Ihreborn och Nina Mirkhan, berättar Värnamos tränare Christoffer Arvidsson.

– Väldigt lärorikt att vara ute och se världsklassimmare och även träna på att prestera när det är ett större sammanhang med publik på ett annat sätt än på andra tävlingar. Dessutom imponerande att så många personliga rekord slogs trots att många av dem redan persat i år. Tävlingens höjdpunkt tycker jag ändå var att killarna Robin, Erik, Noah och Anton gemensamt klarade kvaltiden till junior–SM på 4x50 meter frisim. Fantastiskt roligt att vi gått från två till sju kvalificerade simmare till denna tävling på bara ett år, fortsätter Christoffer Arvidsson.